Nieuws

Training 'Beter omgaan met stress'

Herkent u dit? Slecht slapen, een opgejaagd gevoel, u heeft het idee dat u het niet meer aan kunt, hoofdpijn, nekpijn, snel geïrriteerd? Tijdens deze cursus van Kwadraad maatschappelijk werk leert u hiermee om te gaan.
Lees meer over Training 'Beter omgaan met stress'

Gescheiden vader... en dan?

U bent gescheiden vader, en dan? Hoe gaat u verder in het leven? Waar loopt u tegenaan, bijvoorbeeld het contact met uw kinderen, opvoeding, omgangsregeling, alimentatie, opa’s en oma’s. Hoe gaat u daarmee om als gescheiden vader? Hoe geeft u vorm aan uw ‘nieuwe’ leven?
Lees meer over Gescheiden vader... en dan?

Zorgoppas van start in de Hoeksche Waard: Oppas voor kinderen die extra zorg nodig hebben

Voor ouders met een kind dat ieder uur van de dag speciale zorg nodig heeft, is het vaak moeilijk om een geschikte oppas te vinden. Op 1 december zijn gemeente Hoeksche Waard en Zorgoppas een pilot van 1 jaar gestart. Zorgoppas regelt geschikte en betaalbare oppas voor ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte.
Lees meer over Zorgoppas van start in de Hoeksche Waard: Oppas voor kinderen die extra zorg nodig hebben

Herkent u ouderenmishandeling?

Jaarlijks zijn in Nederland 200.000 mensen slachtoffer van ouderenmishandeling. In bijna alle gevallen gaat het om ouderen die afhankelijk zijn geworden van hulp of zorg. Personen die het doen zijn vaak mensen die dichtbij het slachtoffer staan: familie, nieuwe vrienden, buren of zorgverleners. Het is dus goed om alert te zijn, maar wat ziet u nu echt en wat kunt u doen?
Lees meer over Herkent u ouderenmishandeling?