Nieuws

Zorgoppas van start in de Hoeksche Waard: Oppas voor kinderen die extra zorg nodig hebben

Voor ouders met een kind dat ieder uur van de dag speciale zorg nodig heeft, is het vaak moeilijk om een geschikte oppas te vinden. Op 1 december zijn gemeente Hoeksche Waard en Zorgoppas een pilot van 1 jaar gestart. Zorgoppas regelt geschikte en betaalbare oppas voor ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte.
Lees meer over Zorgoppas van start in de Hoeksche Waard: Oppas voor kinderen die extra zorg nodig hebben

Meer dan 100 bezoekers Slim Langer Thuis-woning

Al meer dan 100 enthousiaste bezoekers de Slim Langer Thuis-woning in Oud-Beijerland. Wethouder Joanne-Blaak-van de Lagemaat bedankte de gastheren en -vrouwen voor hun inzet.
Lees meer over Meer dan 100 bezoekers Slim Langer Thuis-woning

Coronaprik najaarsronde

Op 2 oktober landelijk de coronaprik najaarsronde van start. Eerst alleen op afspraak en voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona
Lees meer over Coronaprik najaarsronde

Zorgt u voor een ander? Vraag de Blijk van Waardering aan en/of meld u aan voor de high tea

Gemeente Hoeksche Waard toont haar waardering aan mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van de Hoeksche Waard. Zij biedt mantelzorgers een Blijk van Waardering en een high tea aan om hen te bedanken voor hun inzet. De Blijk van Waardering is een Cadeaubon Hoeksche Waard ter waarde van € 50,-.
Lees meer over Zorgt u voor een ander? Vraag de Blijk van Waardering aan en/of meld u aan voor de high tea

Herkent u ouderenmishandeling?

Jaarlijks zijn in Nederland 200.000 mensen slachtoffer van ouderenmishandeling. In bijna alle gevallen gaat het om ouderen die afhankelijk zijn geworden van hulp of zorg. Personen die het doen zijn vaak mensen die dichtbij het slachtoffer staan: familie, nieuwe vrienden, buren of zorgverleners. Het is dus goed om alert te zijn, maar wat ziet u nu echt en wat kunt u doen?
Lees meer over Herkent u ouderenmishandeling?