Nieuws

Bloemen en bonbons voor 102-jarige mevrouw Prince-Vermeulen

Vandaag, op 11 augustus 2022 blaast mevrouw Prince-Vermeulen uit Numansdorp maar liefst 102 kaarsjes uit.  Locoburgemeester Joanne Blaak-van de Lagemaat bracht haar een verjaardagsbezoek
Lees meer

Kom lekker zwemmen bij De Oude Tol. Maar blijf binnen de ballenlijn!

Met dit zomerse weer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de zwembaai in het Spui. Blijf wel binnen de ballenlijn. Door het drukke vaarverkeer op de rivier en de sterke stroming is zwemmen buiten de ballenlijn levensgevaarlijk en dus verboden
Lees meer

Voormalige gemeentehuis Strijen opvanglocatie vluchtelingen Oekraïne

Het voormalige gemeentehuis in Strijen wordt op dit moment verbouwd en ingericht voor de tijdelijke opvang van ongeveer 125 Oekraïense vluchtelingen. Gemeente Hoeksche Waard organiseert op dinsdag 23 augustus een inloopbijeenkomst, zodat u een kijkje kunt komen nemen. Inwoners van Strijen ontvangen deze week per brief een persoonlijke uitnodiging.
Lees meer

Zonder afspraak eerste, tweede en boosterprik bij u in de buurt

De tijdelijke vaccinatielocatie in Oud-Beijerland blijft ook de gehele maand augustus geopend. Alleen de openingsdagen veranderen. In juli kunt u op maandag en dinsdag in de Lindenhoeve terecht, in augustus wordt dat op de woensdag en donderdag van 12.00 tot 18.00 uur.
Lees meer

Groene actie = makkelijk dankzij de Tegeltaxi

Doet u ook mee met het NK Tegelwippen? Elke tegel telt! Maar wat moet u met al die tegels die u overhoudt? Op maandag 5 en 26 september en 17 oktober rijdt de Tegeltaxi door de Hoeksche Waard.
Lees meer

Plan ook in de zomerperiode Logeerzorg zelf gemakkelijk in

Via de Logeerzorgagenda plant u zelf Logeerzorg heel gemakkelijk in. U ziet op welke dagen Logeerzorg nog beschikbaar is en welke dagen al zijn geboekt. Is Logeerzorg nog beschikbaar? Dan kunt u ook meteen een reserveringsaanvraag doen.
Lees meer

Echtparen Rappange-Winter en Van Brakel-van Leenen vieren briljanten huwelijk

Zaterdag 6 augustus was het 65 jaar geleden dat de heer en mevrouw Rappange in het huwelijksbootje stapten. Op 8 augustus 2022 zijn de heer en mevrouw Van Brakel 65 jaar getrouwd. Locoburgemeester Joanne Blaak-van de Lagemaat feliciteerde beide bruidsparen vandaag namens het gemeentebestuur
Lees meer

Extra energietoeslag van 500 euro voor huishoudens met laag inkomen

Begin juli 2022 heeft minister-president Mark Rutte in de Tweede Kamer gezegd dat de eenmalige energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen wordt verhoogd met € 500. Het totaalbedrag is hierdoor gewijzigd van € 800 naar € 1.300.  
Lees meer

Huurt u een woning? Vraag een gratis cadeaubon van € 44,- aan voor energiebesparende producten

Met deze cadeaubon kunt u als huurder van een woning in de Hoeksche Waard energiebesparende producten kopen. Denk hierbij aan ledlampen, een waterbesparende douchekop, radiatorfolie of tochtstrips.
Lees meer

Geen gordijnen meer nodig voor opvanglocatie Oekraïners in Strijen

Het vroegere gemeentehuis in Strijen wordt klaargemaakt om daarin vanaf half september Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Er zijn voldoende gordijnen en gordijnstof geschonken om de ramen mee aan te kunnen kleden.
Lees meer