Taalhuis – Beter Nederlands leren spreken, lezen en schrijven

In de Hoeksche Waard wonen naar schatting 8.000 mensen die de Nederlandse taal niet goed kunnen spreken, lezen of schrijven. Dat zijn mensen die thuis een andere taal hebben geleerd, bijvoorbeeld vluchtelingen of andere nieuwkomers. Ook zijn er mensen met een Nederlandse achtergrond, die vroeger nooit goed hebben leren lezen en schrijven. Nederlands kunnen spreken maar ook kunnen lezen, schrijven en de computer gebruiken zijn belangrijk om al uw zaken zelf te kunnen regelen.

Het Taalhuis Hoeksche Waard helpt u graag. Het Taalhuis wordt gecoördineerd door de Bibliotheek Hoeksche Waard. Het is dé plek waar iedereen die wil, kan oefenen met spreken, schrijven of lezen in het Nederlands. Op verschillende locaties van de bibliotheek zijn er iedere week taallessen. Dit kan in kleine groepjes of individueel. Wat belangrijk is: iedereen krijgt wat hij of zij nodig heeft. Dat kan dankzij de hulp en ondersteuning van opgeleide taalvrijwilligers. Maar ook online zijn er diverse mogelijkheden om beter Nederlands te leren lezen, spreken en schrijven. En wilt u hulp bij het invullen van formulieren? Of beter uit de voeten kunnen met een computer en het internet? Ook daarvoor kunt u terecht bij de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Meer informatie

Meer informatie over het Taalhuis Hoeksche Waard en de mogelijkheden vindt u op de website van de Bibliotheek Hoeksche Waard.

Het Taalhuis Hoeksche Waard is een samenwerkingsverband tussen meerdere lokale partners, zoals de gemeente, bibliotheek, HWwerkt!, HW Wonen, taalaanbieders, Humanitas, Het Rode Kruis, Zorgwaard, Welzijn Hoeksche Waard en anderen.