Contact met andere mantelzorgers

In de Hoeksche Waard zijn verschillende mogelijkheden om andere mantelzorgers (lotgenoten) te ontmoeten. We hebben er hieronder een aantal voor u op een rij gezet.

Doel van het Odensehuis is ontmoeting, ondersteuning, ontspanning en het bieden van respijtzorg (vervangende mantelzorg) en zo mee te helpen om het langer vol te houden. Het Odensehuis is er voor mensen met (beginnende) dementie, mantelzorgers, hun kinderen, familie en vrienden. Het Odensehuis werkt samen met alle zorgorganisaties in de Hoeksche Waard, met de casemanagers, de wijkteams en de gemeente en is onderdeel van de landelijke vereniging van Odensehuizen.

Meer informatie vindt u op de website van het Odensehuis Hoeksche Waard of bij de coördinator via telefoonnummer: 06 – 12 89 23 09.

Café GEZIeN HW is een kennis- en ontmoetingscafé in de Hoeksche Waard, georganiseerd door ouders en jeugdprofessionals voor ouders, opa’s en oma’s en verzorgers met een kind met of zonder zorgvraag. Café GEZIeN HW organiseert bijeenkomsten, die worden afgewisseld met inloop-momenten en met de aanwezigheid bij ‘Bakkie in de Buurt’ van Welzijn Hoeksche Waard. De bijeenkomsten hebben een thema en aan de hand van zo’n thema worden kennis, tips en ervaringen uitgewisseld.

Meer weten? Kijk op de website van Café GEZIeN.

Het kan veel voldoening geven om voor een dierbaar persoon te zorgen. Maar het valt niet altijd mee. Bijvoorbeeld als de zorg langdurig of heel intensief is. Soms is het lastig (geworden) om grenzen aan te geven en de balans in uw eigen leven te bewaren. MEE Mantelzorg wil u daarbij ondersteunen. Door onze cursussen en bijeenkomsten kunnen we u handige en praktische tips geven en komt u in contact met andere mantelzorgers. Ook bieden we ondersteuning in de vorm van gesprekken, zodat u het zorgen langer en beter vol kunt houden. Dit doen we samen met zorg- en welzijnsorganisaties in de regio.

Meer informatie vindt u op de website van MEE.

Iedere laatste zaterdag van de maand organiseert Alerimus het Mantelzorgcafé. Op de locatie van de Buitensluis (Bernhardstraat 25, 3281 BC Numansdorp) bent u van 14.00 tot 16.00 uur als mantelzorger van harte welkom. Iedere maand worden er onderwerpen besproken. Ook zijn er optredens en lezingen over verschillende thema’s.

Wilt u meer weten over het Mantelzorgcafé?

Neem contact op met Piet de Groot (p.groot24@upcmail.nl) of Elly Vink (familievinkvos@live.nl).