Dag van de mantelzorg en blijk van Waardering voor mantelzorgers in de Hoeksche Waard!

Mantelzorgers zorgen voor iemand die ondersteuning nodig heeft en met wie zij een persoonlijke band hebben. Dit is vaak een familielid, een kind of goede bekende. Mantelzorg wordt gegeven vanuit een persoonlijke relatie. Dat maakt het waardevol en uniek voor zowel de mantelzorger als voor degene die zorg ontvangt.  Een mantelzorger maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat iemand zelfstandig kan blijven wonen of beter in staat is voor zichzelf te zorgen. ‘Mantelzorger worden overkomt je. Soms plotseling, maar het kan ook langzaam groeien. Mantelzorger zijn  kan veel van iemand vragen. De vijf gemeenten in de Hoeksche Waard waarderen de inzet van mantelzorgers dan ook zeer. En wij willen hen zo goed als mogelijk ondersteunen.’, aldus wethouder Arie Mol (bestuurlijk trekker voor mantelzorgondersteuning in de Hoeksche Waard). De vijf gemeenten doen dat onder andere door Mantelzorgondersteuning van MEE aan te bieden, zoals respijtzorg. Maar ook door de Dag van de Mantelzorg te organiseren (3 en 10 november 2018) en hen een Blijk van Waardering van € 75,- aan te bieden.

Dag van de mantelzorg

In de Hoeksche Waard wordt deze dag namens de vijf gemeenten  georganiseerd door MEE Zuid-Hollandse Eilanden. Zij doet dit in samenwerking met Zorgwaard. Het is een gezellige middag waar  mantelzorgers even tijd hebben voor zichzelf en kennis kunnen maken met andere mantelzorgers.

Twee locaties
Vanwege het groot aantal mantelzorgers  die er zijn in de Hoeksche Waard wordt de Dag van de Mantelzorg twee keer gehouden. De eerste keer op 3 november in Streona (Strijen) en de tweede keer op 10 november in de Eendrachtshoeve (Zuid-Beijerland). Beide dagen zijn identiek qua opzet met live muziek, een workshop ‘Klein geluk voor de mantelzorger’ en een High Tea. Mantelzorgers kunnen zelf kiezen welke datum hen het best uitkomt.

Inschrijven bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden
Mantelzorgers die ingeschreven staan bij MEE Zuid-Hollandse Eilanden krijgen per post een uitnodiging. Bent u óók mantelzorger, maar staat u nog niet ingeschreven bij MEE? Neem dan contact met hen op en meld u alsnog aan. Dit kan via telefoonnummer (0181) 333 507 of door te mailen naar servicebureau@meeplus.nl.  U kunt dan deelnemen aan de Dag van de Mantelzorger, maar ontvangt ook  3x per jaar het mantelzorgmagazine, en krijgt het aanvraagformulier voor de Blijk van Waardering.

Blijk van Waardering

Mantelzorgers die minimaal drie maanden lang minstens vier uur per week voor iemand zorgen  met wie hij of zij een persoonlijke relatie hebben, kunnen de Blijk van Waardering aanvragen. Dit is een VVV-bon ter waarde van € 75,-. De zorgvrager die ondersteund wordt, moet dan wel in de Hoeksche Waard wonen. De mantelzorger mag echter ook buiten de Hoeksche Waard wonen. 

Mantelzorgers en zorgvragers kunnen de Blijk van Waardering aanvragen
De Blijk van Waardering kan aangevraagd worden door mantelzorger, maar ook door de zorgvrager. De zorgvrager kan de Blijk van Waardering voor elke mantelzorger aanvragen (mits deze voldoet aan de criteria).

Kent u andere mantelzorgers die in aanmerking komen voor de Blijk van Waardering? Attendeer hen dan hierop. Ook als u professioneel zorgverlener bent en mantelzorgers kent van uw cliënten, kunt u hen attenderen om de Blijk van Waardering aan te vragen.

Het aanvraagformulier hier te downloaden. U kunt het ook opvragen via het secretariaat van MEE Zuid-Hollandse Eilanden ( servicebureau@meeplus.nl, telefoonnummer (0181) 333 507).                                                                                                                                                                           

Vragen
Voor vragen of meer informatie over de Dag van de Mantelzorg en/of de Blijk van Waardering kunt u contact opnemen met MEE Plus Zuid-Hollandse Eilanden. Dit kan per mail naar servicebureau@meeplus.nl  of telefonisch op het nummer (0181) 33 35 07.

U bent hier:Home | Wijkteam | Nieuws | Dag van de mantelzorg en blijk van Waardering voor mantelzorgers in de Hoeksche Waard!
Deel deze pagina

E-mail: info@wijkteamHW.nl
Telefoon: 088-123 99 25